اجرای طرح «کارآفن» در فنی و حرفهای استان یزد
الهه بهمن آبادی -یزد | سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد در نشست خبری از اجرای طرح کارآفن در استان یزد خبر داد و گفت : این طرح با هدف ارائه آموزشها در رشتههای مختلف از تهیه مواد اولیه تا تولید محصول انجام میشود.
احمد طالبی با بیان این که سالانه ۳۰ هزار نفر در استان از طریق فنی و حرفهای آموزش میبینند، افزود: سالانه ۶۰ هزار نفر نیز در آزمونهای سنجش فنی و حرفهای شرکت میکنند که قریب به نیمی از آنها موفق به دریافت گواهینامه فنی و حرفهای میشوند. وی همچنین خاطر نشان ساخت : آموزشهای فنی و حرفهای میتواند زیربنای عدالت اجتماعی باشد و علاوه بر این که با ایجاد اشتغال پایدار به تولید ثروت در جامعه کمک میکند، به حرکت بین طبقات اجتماعی نیز کمک کند. وی اضافه کرد : فنی و حرفه ای دستگاهی است که برخلاف سایر دستگاهها که ساز و کارهای آنها عمدتاً مربوط به یک رشته خاص است، گستردهای بالا از مخاطبان جامعه را تحت پوشش قرار میدهد و سیاست سازمان نیز از ابتدا و به ویژه در سالهای اخیر بر این مهم استوار است که درهای فنی و حرفهای همواره به روی مردم باز باشد
طالبی با اشاره به فعالیت ۱۶ مرکز دولتی فنی و حرفهای در استان در کنار آموزشکدههای آزاد فنی و حرفهای گفت :: تبدیل مراکز دولتی فنی و حرفهای به قطبهای مهارتی یکی از این کلان برنامههای این دستگاه است و در نظر داریم برخلاف گذشته که دورههای آموزشی را در بسیاری از رشتههای دارای متقاضی برگزار میکردیم، آموزشهای این مراکز را به سمت رشتههای همجنس به عنوان قطبهای مهارتی سوق دهیم که این اقدام به ارتقای سطح آموزشها و کمک به استفاده از ظرفیتهای سایر مراکز کمک خواهد کرد.
سرپرست اداره کل فنی و حرفه ای استان یزد همچنین از برگزاری کنسرسیوم مهارت در استان نیز خبر داد و گفت : این کنسرسیوم سعی دارد سیاستگذاریهای این بخش را فراتر از فنی و حرفه ای و با حضور بخش خصوصی و بخشهای دولتی مرتبط اخذ کند.
وی افزود : هدف این نهاد جدید هماهنگی چند بخشی برای مهارت آموزی هدفمند و کاهش نرخ بیکاری از طریق انطباق آموز ها با نیازهای صنایع است
وی از معرفی برخی از طرحهای نیمه تمام فنی و حرفهای استان بعنوان فرصتهای سرمایهگذاری جهت واگذاری به بخش خصوصی خبر داد و گفت : از این طریق شاهد تکمیل، تجهیز و بهره برداری از این مراکز به همت بخش خصوصی باشیم.
طالبی مراکز آموزش فنی و حرفهای در شهرستان اشکذر، افشار در شهرستان یزد و همچنین یک مرکز آموزشی در شهرک صنعتی یزد را از جمله این طرحها خواند و گفت: همگی این مراکز میتوانند برای بخش خصوصی درآمدزا نیز باشند.
وی خاطر نشان ساخت : فنی و حرفهای استان در جهت جذب خیرین نیز اقداماتی را داشته و تلاش دارد از ظرفیت خیرین نیز در بخشهای مهارت آموزی با توجه به نیاز بازار کار و وجود افراد جوی کار فاقد مهارت، بهره گیرد. سرپرست اداره کل فنی و حرفهای استان با اشاره به فعالیت ۸۲۰ آموزشکده آزاد فنی و حرفهای در استان، گفت: در راستای حمایت از آموزشگاههای استان، تعداد ۳۶۲ مورد طی سال گذشته برای دریافت تسهیلات بانکی معرفی شدند که تقریباً همگی موفق به دریافت وام شدهاند.
وی در پایان گفت : هفته ملی مهارت با هدف ترویج فرهنگ مهارت آموزی و معرفی توانمندی های مراکز فنی و حرفه ای سراسر کشور برگزار می شود