برگزاری جلسه مشترک بین بخشی در ششمین روز هفته سلامت با شعار «نه به تصادف، آری به زندگانی»/کاهش ۵۸ درصدی تلفات تصادفات در پی اجرای پویش «نه به تصادف» در کهگیلویه و بویراحمد

در ششمین روز هفته سلامت و با شعار «نه به تصادف، آری به زندگانی»، جلسه مشترکی با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرمانده پلیس راه استان، معاون عملیات راهور، رییس مرکز بهداشت بویراحمد، نمایندگان راهداری، اورژانس و سایر نهادهای مرتبط برگزار شد.
جلسه مشترک معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مدیرکل مدیریت بحران استانداری،فرمانده پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد،معاون عملیات راهور،رییس مرکز بهداشت بویراحمد،نماینده راهداری اورژانس استان عملکردمعاونت بهداشتی در ششمین روز هفته سلامت با شعار نه به تصادف آری به زندگانی پویش نه به تصادف را تشریح کرد
علیرضا نیکروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست از اقدامات انجام شده توسط تمام عوامل دخیل در پویش نه به تصادف تشکر کرد.
وی افزود؛ با تمام اقدامات انجام شده همچنان شاهد بروز تصادفات و حوادث تلخ در استان هستیم.
نیکروز تصریح کرد؛ از همه عوامل زیربط در بروز تصادفات میخواهیم دلایل را از دیدگاه خود تشریح و در جلسات مشترک مطرح تا در نهایت به نتایجی جهت کاهش تصادفات برسیم
وی در پایان افزود؛ بحث آموزش باید مستمر باشد تا منجر به تغییر رفتار شود
آموزشها بصورت عملیاتی و قابلیت اجرا باشد.
دکتر مسلم شریفی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و رییس مرکز بهداشت استان در این نشست گفت؛ این پویش با همراهی مسولانه دستگاههای اجرایی مرتبط با این پویش اجرا شد و اقشار مختلف مردم مشارکت داشتند و از تلاش همگی در فراگیری پویش تقدیر میکنیم.
وی افزود؛ پویش در کل بسیار موثر بود اما همچنان آمار تصادفات بالا است و نیازمند اقدامات بیشتر در کاهش تصادفات ومرگ و میر ناشی از تصادف هستیم وعامل نگران کننده دیگر این است که ۶۰درصد از آمار مرگ و میر تصادفات از سن مولد جامعه است.
شریفی اظهار کرد؛ مداخلات و اقداماتی که مجموعه بهداشت انجام داده در مدت اخیر موفق و اثر بخش بوده و به این معنی است که ادامه دهیم.
وی تصریح کرد؛ آمار مرکز بهداشت حاکی از کاهش ۵۸درصدی تلفات در قالب پویش نه به تصادف
پویش نه به تصادف قطعا باید ادامه دار باشد و اقدامات را ادامه دهیم.
شریفی از مسئولین راه و‌شهرسازی،راهداری،شهرداری ،راهنمایی و رانندگی،رسانه ها،اورژانس و هلال احمر را مجموعه های دخیل در پویش نه به تصادف خواند و خواهان همکاری بیش از پیش در آینده شد.
سرهنگ دانایار فرمانده پلیس راه استان در این نشست گفت؛ پویش نه به تصادف بسیار مهم و اثربخش بود و کمک بزرگی برای پلیس بود
اینکه بار مسیولیت در بروز تصادفات تقسیم شده بین سازمانها و نهادهای مسیول موجب خوشحالی است و این موضوع یک بحث بین بخشی است و نهادهای فرهنگی،بهداشتی ،پلیس ،زیرساختی و همگی موثر است.
وی افزود؛ در ایام نوروز پارسال تعداد فوتی ها۱۲نفر بود نسبت به سال قبل آن نصف شد و امسال این آمار ۵نفر شد که با وجود کاهش جشمگیر ولی بازهم باید سعی کنیم آمار صفر شود.
سرهنگ دانایار خواستار اقدامات دیگر همچون ایمنی راهها و کاهش نقاط حادثه خیز،تجهیز شدن شهرها و راهها به سیستم های بروز کنترلی شد.
سرهنگ دانایار همچنین اظهار داشت؛ با توجه به دوطرفه بودن و‌کم عرضی برخی نقاط در استان بویژه جاده پاتاوه تا پل قره باتوجه به اضافه شدن ترافیک جاده پاتاوه دهدشت به آن موجب افزایش بار ترافیک بیش از ظرفیت جاده و بروز تصادفات میشه
بحث توسعه جاده ها و مسیرها یک اولویت و ضرورت است.
بوستانی معاون عملیات راهور مرکز استان نیز در این نشست گفت؛ امسال نسبت به سال گذشته بحث تلفات در سطح شهر نسبت به سال گذشته ۵۰۰درصد کاهش داشتیم و آمار امسال خوشبختانه صفرو بودو این امر جز با همدلی و همکاری دستگاه‌ها محقق نمی‌شود.
وی افزود؛ از شهرداری و نهادهای زیربط این درخواست را داریم که شهرها به پایش تصویری مجهز شود چون بسیار مهم و موثر است
بوستانی در ادامه تصریح کرد؛ پویش نه به تصادف بسیار مهم و موثری بود و از زحمات تمام افراد دخیل تشکر می کنیم.
دکتر زینت مطلق مشاور معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این نشست عوامل فرهنگی را در اجرای پویش ها زمانبر دانست اما افزود این کار بب شک در طی زمان تاثیرگذار است
وی افزود؛ عوامل محیطی تاثیر زیادی در بروز اتفاقات و تصادفات دارد و باید برای اثرگذاری اقدامات فرهنگی باید اقدامات رفتاری نیز اصلاح شود

عوامل غیره رفتاری حاکم بر رفتار ما است و باید بستر برای اقدامات رفتاری ما انجام شود.
اگر تجهیزات رصد دیجیتال و کنترل الکترونیک استفاده شود بی شک بسیار تأثیرگذار و اثر بخش است.
دکتر محسن اسدی رییس مرکز بهداشت بویراحمد اقدامات فرهنگی و تبلیغاتی و هماهنگی بین بخشی را در کاهش تصادفات و اثرات سوی آن بسیار اثر بخش دانست
یکی از عوامل بروز تصادفات و بروز رفتارهای پرخطر در جاده های استان را خودروهای حمل کالای قاچاق یا شوتی خواند و خواهان برخورد با عوامل ناظمی جاده ها شد.
فرناز شجاعی مدیر واحد بحران و کاهش خطر بلایای مرکز بهداشت استان برخی اقدامات انجام شده در پویش نه به تصادف را تشریح کرد از جمله پوشش های رسانه ای،بنرهای تبلیغاتی،اموزش به رانندگان،دانش اموزان،مسافران،خانوارها بود
انتشار گسترده محتواهای مجازی توسط پرسنل های بهداشت و حتی در ایام تعطیل نیز پرسنل بهداشت مشغول کارهای تبلیغاتی و پخش بنر و آموزش به مسافران بودند.
وی افزود؛ شرکت در شوراهای اداری توسط مدیران شهرستانها موجب انتشار گسترده تر شدن پویش و شناخته شدن در جامعه شد.
وی سرعت غیره را عامل بیشتر تصادفات خواند و عوامل بعد انحراف به چپ،عدم توجه به جلو و فاصله قانونی و درامز عدم رعایت حق تقدم عامل بیشتر تصادفات بود.
مهندس فرخی معاون حمل و نقل راهداری نیز در این نشست از طرح ویژه این سازمان با همکاری اموزش وپرورش و راهنمایی و رانندکی برای اموزش دانش اموزان حاشیه راهها خبر داد واین طرح را در فرهنگسازی وکاهش رفتارهای پرخطر ساکنین حاشیه راهها بسیار مهم و ثر بخش دانست.
فرهادی رییس دفتر اورژانس ۱۱۵استان نیز اقدامات انجام شده پر قالب پویش نه به تصادف را تشریح کرد وخواستار همکاری بین بخشی بیش از پیش شد و از امدادرسانی مطلوب در قالب این طرح خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *