تشریح برنامه‌های هفته سلامت در کهگیلویه وبویراحمد

دکتر رقیه پناهی در نشستی که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، ضمن تشریح برنامه‌های این هفته، با اشاره به تغییر الگوی بیماریها در جامعه، تغییر سبک زندگی را راهکاری برای پیشگیری از بیمارها برشمرد.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، عنوان کرد: در بحث سلامت اجتماعی و روان رسانه‌ها نقش پررنگی دارند؛ چرا که تیتر‌های خبری تأثیر بسیار زیادی بر افکار جامعه دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزاری مراسم زنگ سلامت، همایش استانی و شهرستانی، تقدیر از فعالان عرصه سلامت و عیادت از بیماران را از جمله برنامه‌های هفته سلامت در استان ذکر کرد و افزود: برپای چادر سلامت، سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه، برگزاری برنامه پیاده‌روی پرسنل، سخنرانی کارشناسان بهداشتی در مدارس، افتتاح پروژه‌های استانی و شهرستانی و…نیز در دستور کار اجرا در این هفته است.

پناهی در ادامه با توجه به سوالات خبرنگاران، به وضعیت منازل سازمانی بهداشت و درمان در دهدشت و استفاده طولانی مدت ساکنان آنان پرداخت‌.
وی گفت: این موضوع از جمله دغدغه‌های من است و با توجه به گزارش کارشناسان، قرار است کمیته مسکن تشکیل دهیم و بر اساس قانون در این خصوص تصمیم گرفته شود.
پناهی در ادامه به بعضی از چالش‌های دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: نداشتن جراح قلب و فوق تخصص جراحی قلب از جمله این چالش‌هاست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت : کمبود آمبولانس دانشگاه علوم پزشکی کمبود، بدهی‌های دانشگاه، قرارداد‌های غیررسمی و پست‌های بلاتصدی و… از بخشی از چالش‌های حوزه سلامت استان است که امیدواریم با تعامل و همراهی کل مجموعه بتوانیم علاوه بر رفع چالش‌ها، خدمات شایسته‌ای به مردم ارائه کنیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با اشاره به اهمیت پزشکی خانواده و نظام ارجاع در تحقق عدالت در سلامت اظهار داشت: پزشکی خانواده و نظام ارجاع دو جزء کلیدی در تحقق عدالت در سلامت هستند.
مسلم شریفی با بیان اینکه این دو مکانیسم با هدف دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، کاهش نابرابری‌ها، بهبود کیفیت مراقبت‌ها، و بهینه سازی منابع بهداشتی-درمانی طراحی شده، گفت: پزشکی خانواده نخستین سطح تماس افراد با نظام سلامت است.
وی با اشاره به نقش پزشکی خانواده در پیشگیری از بیماری‌ها تصریح کرد: این مدل خدمات سلامت، با تمرکز بر آموزش و پیشگیری از تشدید بیماری‌ها و هزینه‌های درمانی جلوگیری می نماید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود : نظام ارجاع از موازی کاری و سردرگمی بیماران جلوگیری می کند و با هدایت بیماران به سطوح مناسب مراقبتی، از اتلاف منابع و وقت جلوگیری می نماید.
وی خاطرنشان کرد: بیماران کم درآمد با دسترسی به خدمات اولیه ارزان قیمت، از تحمیل هزینه های سنگین مراجعه مستقیم به متخصصان بی نیاز می شوند و نظام ارجاع تضمین می کند که خدمات تخصصی به افرادی اختصاص یابد که واقعاً به آن نیاز دارند.
شریفی با اشاره به اجرای برنامه پزشکی خانواده در ایران از سال ۱۳۸۳ و تاکید ریاست محترم جمهور بر استقرار و توسعه این برنامه، ابراز امیدواری کرد با طراحی و اجرای صحیح، این برنامه بتواند چالش‌های عدالت و اقتصاد سلامت را به نحو معناداری کاهش داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *