جلوگیری از مهاجرت به شهرها نتیجه اقدامات محرومیت زدایی بنیاد کرامت رضوی

مصطفی وطن پور-خراسان| مصطفی فیضی در جریان افتتاح پروژه‌های عمرانی، فرهنگی و زیرساختی روستای حسین آباد جنگل از توابع شهرستان نیشابور که با حضور محمد حسین استاد آقا مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی انجام شد، در گفت‌وگو با آستان نیوز، اظهار داشت:اجرای پروژه‌های عمرانی زیرساختی خدماتی و فرهنگی به همت بنیاد کرامت رضوی آستان قدس موجب شده است علاوه بر اینکه ساکنان روستاها از خدمات متنوع برخوردار ‌شوند، چهره محرومیت هم زدوده شده و فضای امید آفرینی حاکم شود.

احصای مطالبات و نیازهای جوامع روستایی
وی با بیان اینکه احصای نیازها و مطالبات جوامع روستایی و مناطق محروم هدف در دستور کار آستان قدس رضوی قرار دارد، افزود: پس از بررسی نیازهای روستاییان سازوکار لازم به منظور برطرف کردن مطالبات آنها با محوریت آستان قدس رضوی با مشارکت دستگاه‌های اجرایی نظیر بنیاد مسکن و گروههای جهادی اتخاذ شده و خدماتی در حوزه زیرساختی، عمرانی، بهسازی معابر، مرمت مسکن محرومان، ایجاد فضاهای آموزشی و ورزشی، تامین زیرساخت‌های حوزه بهداشت درمان و دیگر موارد ارائه می‌شود. قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به موضوع توانمندسازی مهارت آموزی جوامع روستایی گفت: ایجاد مراکز کارآفرینی و اشتغال با تامین زیرساخت‌های مورد نظر در حوزه بانوان و همچنین فراهم کردن بستر لازم برای تولید محصولات کشاورزی و دامی از دیگر رویکردهای آستان قدس رضوی و تحقق آن موجب تبدیل شدن روستاها به کانون تولید و اشتغال شده است. وی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات تنوع مختلف طی دو سال اخیر در روستای حسین آباد جنگل نتیجه پیگیری‌های بنیاد کرامت رضوی است تا مردم به عنوان ولی نعمتان ما از برکات و خدمات آن به نحو شایسته و مطلوب برخوردار شوند.

مشارکت خوب دستگاه‌های اجرایی در امر محرومیت زدایی
مدیرعامل بنیاد کرامت آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: جلوگیری از مهاجرت به شهر از جمله نتایج اقدامات بنیاد کرامت رضوی در جهت محرومیت زدایی از روستاها و مناطق محروم است و اکنون در مناطقی که فعالیت‌های این بنیاد عملیاتی شده شاهد مهاجرت معکوس هستیم. محمدحسین استادآقا اظهار داشت: این روستا جزو روستاهای موقوفه آستان قدس رضوی است که نیازهای آن احصا و خدمات مورد نیاز توسط بنیاد کرامت رضوی و مشارکت خیرین تامین می‌شود. وی با اشاره به مشارکت دستگاه‌های اجرایی نظیر بنیاد مسکن و بسیج سازندگی در محرومیت زدایی از این روستا، گفت: جدول گذاری و ساماندهی معابر یکی از نیازهای ضروری این روستا بود که تمهیدات لازم برای اجرای آن اتخاذ و عملیاتی شد. همچنین احداث کارگاه اشتغال و توانمند سازی که از تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی برای مناطق محروم هدف است در این روستا راه اندازی شد تا با توانمندسازی و ایجاد اشتغال بتوان معیشت خانواده ها را رونق داد. البته در حوزه کارآفرینی و اشتغال تلاش خواهیم کرد تا با مشارکت کارآفرینان و پیگیری کانون‌ امور بانوان و خانواده خدمت رضوی و معاونت خدمات اجتماعی بازار عرضه محصولات تولیدی پایداری را ایجاد کنیم تا بتوانند کالای تولید را به موقع در بازار عرضه و چرخه فروش ایجاد شود.

افزایش سطح زیر کشت و تولید اشتغال در روستا
استادآقا تجهیز یک سالن ورزشی در روستا را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: انجام اقدامات تکمیلی و تامین برخی اقلام مدرسه بنا به درخواست کادر آموزشی از موضوعاتی بود که امروز در جریان افتتاح پروژه‌های عمرانی این روستا مطرح شد و تلاش خواهیم کرد که مطالبات و نیازهای این مدرسه را برآورده کنیم. البته برخی درخواست هایی نیز از سوی اهالی مطرح شد که با دستور قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و حمایت بنیاد کرامت رضوی پیگیری خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه محرومیت زدایی در روستای حسین آباد جنگل به همت بنیاد کرامت رضوی از دو سال گذشته آغاز شده است اظهار کرد: توسعه سطح زیر کشت کشاورزی با کف شکنی چاه‌های آب روستا به منظور افزایش دبی آب به عنوان نخستین موضوع در دستور کار قرار گرفت که منجر به افزایش سطح زیر کشت از ۳۰ هکتار به ۹۰ هکتار شد. بهسازی، آسفالت به متراژ ۶ هزار متر و جدول گذاری معابر، احداث خانه ورزش و مرمت حسینیه روستا و خانه های مسکونی محرومان با احداث سرویس بهداشتی، حمام و… احداث خانه عالم برای ماندگاری روحانی روستا، اعزام زائر اولی‌های روستا به مشهد و اهدای جهیزیه از دیگر اقدامات انجام شده در این روستا طی دو سال اخیر بوده است. مدیر بنیاد کرامت رضوی در ادامه با تاکید بر توانمندسازی و مهارت آموزی بانوان گفت: احداث مرکز کارآفرینی بانوان در رشته خیاطی، گیاهان دارویی و … با ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۵ نفر و فرصت شغلی غیر مستقیم برای ۱۵ نفر دیگر از جمله خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در حوزه توانمندسازی و کارآفرینی بانوان بوده است. وی با اشاره به اینکه شغل اکثر ساکنان این روستا دامپروری است، گفت: اعطای تسهیلات برای خرید دام سبک اصلاح شده و اعزام دامپزشک همراه با آموزش، بستر رونق صنعت دامداری را در این منطقه فراهم کرده است. استادآقا با بیان اینکه بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان اعتبار جهت اجرای خدمات محرومیت زدایی در این روستا هزینه شده است، تصریح کرد: افزون بر ۵۰ درصد این اعتبار توسط بنیاد کرامت رضوی تامین و تخصیص یافته است و مابقی هم از طریق مساعدت و رایزنی‌هایی که آستان قدس از طریق خیرین و دستگاه‌های اجرایی انجام داده ، تامین شده است. اجرای طرح هایی برای ماندگاری جمعیت روستایی وی با تاکید بر اینکه حجم خدمات ارائه شده از سوی بنیاد کرامت رضوی منجر به ماندگاری جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت شده است، افزود: بدیهی است که اگر بدنه روستا دچار فقر و محرومیت باشد با پدیده مهاجرت مواجه خواهیم شد اما با اقداماتی که بنیاد کرامت رضوی در حوزه تامین زیرساخت‌های نظیر حوزه سلامت، ورزشی، آموزش، کارآفرینی و اشتغال، تولید و … انجام داده است، علاوه بر برخورداری جوامع روستایی از امکانات رفاهی، روستاها به کانون تولیدات متنوع به ویژه در صنعت دامپروری و کشاورزی تبدیل شده‌ و شرایط به گونه‌ای شده است که شاهد مهاجرت معکوس از شهر به روستاها هستیم. حجت‌الاسلام محمد اسماعیل زاده تربتی امام جمعه شهرستان میان جلگه نیز در این برنامه گفت: مردم دیندار و ولایتمدار روستای شهیدپرور حسین آباد جنگل شایسته برخورداری از بهترین و با کیفیت ترین خدمات و زیرساخت‌ها هستند که با اهتمام و حمایت بنیاد کرامت رضوی نیازهای ضروری این منطقه احصا و تامین شده است.منصوره سادات حسینی دهیار روستای حسین آباد جنگل نیز گفت: خادمان حرم مطهر رضوی در بحرانی ترین و دشوارترین شرایط زندگی همواره در کنار مردم کمتر برخوردار و مناطق محروم هستند. این خبر حاکی است، تامین زیرساخت‌های مورد نیاز روستا در حوزه عمرانی و آبادانی، کشاورزی، آموزشی، ورزشی و به ویژه توانمندسازی آنان در حوزه اشتغال و کارآفرینی محوری‌ترین حمایت های بنیاد کرامت رضوی در حوزه خدمات اجتماعی در این روستا بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *