رشد 9 درصدی درآمد عملیاتی شرکت فولاد مبارکه با وجود افزایش هزینه های انرژی

درآمد عملیاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سه‌ماهه نخست سال 1404 به 804 هزار و 689 میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 9 درصدی را نشان می‌دهد.

معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه در مصاحبه با خبرنگار فولاد، عملکرد فروش محصولات این در بازارهای صادراتی را با رشد چشمگیر 196 درصدی توصیف کرد و اعلام کرد که بیش از 326 هزار تن انواع محصولات به بازارهای هدف صادر شده است.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، میزان صادرات این شرکت 110 هزار تن بوده است. همچنین، در بازار داخلی نیز بالغ بر یک‌میلیون و 875 هزار تن انواع محصولات فولادی به فروش رفته است.

افزایش 36 درصدی بهای تمام‌ شده درآمد های عملیاتی و چالش‌های آینده

 حامد حسین ولی‌بیک، بهای تمام‌شده درآمدهای عملیاتی فولاد مبارکه را در سه ماهه نخست سال 1404 حدود 581 هزار و 959 میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 36 درصد افزایش داشته است.

وی افزود : این افزایش عمدتاً ناشی از بالا رفتن نرخ حامل‌های انرژی و مواد اولیه بوده است. اما با این حال، شرکت موفق به تحقق سود ناخالص معادل 222 هزار و 730 میلیارد ریال شده که حاشیه سود ناخالص آن به 28 درصد رسیده است.

معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که علی‌رغم رشد فروش و درآمد حاصل از آن، افزایش هزینه‌های تولید، به ویژه در بخش انرژی، می‌تواند بر روند سودآوری تأثیر منفی بگذارد. اما با تکیه بر دانش و تجربه کارکنان و مدیران شرکت، مدیریت مؤثر هزینه‌ها و کنترل بهای تمام شده می‌تواند راهکارهایی برای حفظ سودآوری ارائه دهد.

 سود خالص و محاسبات مالی

 معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه همچنین اعلام کرد : سود خالص این شرکت در سه ‌ماهه اول سال 1404 به 161 هزار و 824 میلیارد ریال رسیده است. با توجه به سرمایه هزار و 500 میلیارد ریالی شرکت، سود هر سهم (EPS) معادل 108 ریال محاسبه شده است.

 لازم به ذکر است که عملکرد سود سه ماهه 1404  شامل درآمدهای سرمایه‌گذاری نبوده و این درآمدها معمولاً در پایان سال مالی و پس از برگزاری مجامع شرکت های فرعی گروه فولاد مبارکه شناسایی می‌شوند.

 استراتژی خود تأمینی انرژی فولاد مبارکه

 ولی‌بیک در ادامه سخنان خود به استراتژی خودتأمینی انرژی فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت : این شرکت برای رفع چالش ناترازی انرژی، نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت 914 مگاوات را در محل کارخانه راه‌اندازی کرده است. همچنین پروژه احداث نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی آفتاب شرق فولاد مبارکه در شهرستان کوهپایه اصفهان در حال اجراست.

وی اظهار کرد: فاز نخست این پروژه با ظرفیت 120 مگاوات اخیراً با حضور بر خط رئیس‌جمهوری بهره‌برداری شده است. این اقدامات، جایگاه شرکت را از منظر تأمین پایدار انرژی برق مورد نیاز خود به طور قابل توجهی تقویت کرده است . با این حال، افزایش نرخ گاز مصرفی صنایع فولادی بدون بررسی پیامدهای زنجیره‌ای آن بر بهره وری و ثبات مالی این صنایع، می‌تواند چالش‌های جدی برای تولید و رقابت‌پذیری ایجاد کند.

 پیش‌بینی آینده بازار

در ادامه  ولی‌بیک به نوسانات قیمت سهام تحت تأثیر ریسک‌های سیستماتیک بازار اشاره و ارزش بازار فولاد مبارکه را 4 هزار و 750 میلیارد ریال اعلام کرد.

وی افزود: با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده و ظرفیت درآمدزایی شرکت، پتانسیل رشد قیمتی نزدیک به ارزش ذاتی خود را دارد و انتظار می‌رود با بهبود شرایط بازار سرمایه، ارزش بازار شرکت به سطح واقعی خود نزدیک تر شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *