سرپرست مخابرات منطقه اصفهان:

مخابرات اصفهان پیشگام در ارائه اینترنت بر بستر فیبر نوری

اصغرفارقلیطیان، سرپرست مخابرات منطقه اصفهان،در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته ارتباطات اظهار کرد: درمخابرات استان اصفهان حدود ۳ میلیون تلفن ثابت وجود دارد که ۲.۵ میلیون از آن‌ها فعال هستند ودر شهر اصفهان حدود ۱.۵ میلیون خط تلفن در حال استفاده است. این خطوط مبتنی بر بستر سیمی و مسی هستند که اکنون نیازمند ارتقاء به فناوری‌های نوین‌تر هستند.

سرپرست مخابرات منطقه اصفهان در ادامه افزود: باید از ارتباطات مسی عبور کنیم و به فیبر نوری برسیم زیرا، ارتباطات‌ مسی ضعیف تر است ونیاز جامعه به سرعت بالا حس می شود ودر این راستا به سمت فیبر نوری رفتیم .

وی با اشاره به گذر از بستر مسی به فیبر نوری اظهار داشت: فیبر نوری مانند یک اتوبان چندبانده است که بسته به تجهیزات دو سر آن می‌تواند سرعت‌های بسیار بالایی را فراهم کند. فعلاً تا سقف ۱ گیگابیت در ثانیه امکان ارائه سرعت وجود دارد و ممکن است این سرعت کمتر از این هم باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: مشترکینی که از سرعت واقعی شکایت دارند، در بسیاری موارد تجهیزات خانگی یا شیوه اتصال‌شان محدودیت دارد. برای دستیابی به سرعت کامل ۱ گیگ، استفاده از کابل LAN مناسب و پورت پرسرعت در دستگاه‌ها ضروری است. همچنین هرگونه خم‌شدگی یا آسیب به کابل فیبر نوری می‌تواند سرعت را کم یا زیاد کند.

وی عنوان کرد:گسترده ترین شبکه مخابراتی را در استان اصفهان داریم که ارتباط استان را به سراسر جهان وصل می‌کند،
از سال ۹۵،توسعه فیبر نوری در استان اصفهان را شروع کردیم واولین ارائه کننده فیبر نوری در سطح کشور بودیم . این پروژه در حال حاضر شامل اتصال به منازل، مجتمع‌ها، بانک‌ها، شرکت ها و تمامی نقاط استان است.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر، بیش از ۱۲ هزار کیلومتر فیبر نوری در سطح استان اصفهان اجرا شده و این رقم با افزایش تعاملات با دستگاه های استانی و شهرداری افزایش پیدا خواهد کرد. در این زمینه همکاری با شهرک های صنعتی نیز ضروری است ،چرا که این واحدها نقش مهمی در تولید و اشتغال استان دارند.

وی افزود: اکنون توسعه شبکه به‌صورت نقطه‌ای انجام می‌شود،اما استراتژی امسال ما گذر از اجرای نقطه‌ای به اجرای یکپارچه در کل سطح شهر است تا فیبر نوری به تمام منازل برسد، نه صرفاً تا معابر اصلی برسد.

فارقلیطیان بیان کرد:سرعت اینترنت در ایران تحت تاثیر نوع لایه دسترسی است.ما در استان اصفهان حدود ۶۰۰ هزار مشترک داریم که از خدمات پهنای باند استفاده می کنند، از این تعداد حدود ۱۵۰هزار مشترک از تکنولوژی ADSL با سرعت متوسط بین ۳ تا ۴ مگابیت در ثانیه ،۲۰ هزارنفر از VDSLبا سرعت ۳۰ تا ۴۰ مگابیت در ثانیه و ۵۰ هزار نفر از فیبر نوری با سرعت هاي بالاتر استفاده می کنند.وی افزود:توسعه زیر ساخت های ارتباطی در مرکز ایران و در راس آن توسعه FTTH در اصفهان زمینه ساز گسترش این فناوری در سراسر کشور است.

لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی در توسعه شبکه فیبر نوری در اصفهان

در ادامه این نشست عباس هاشمی، معاون شبکه مخابرات اصفهان با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ اجرای پروژه فیبر نوری در قالب شبکه‌های تجاری آغاز شده است،گفت: با طرح ملی توسعه اینترنت ثابت از سال ۱۴۰۰ این پروژه شتاب بیشتری داشته است.

هاشمی بیان کرد: در حال حاضر در بیش از ۳۰ شهر استان اصفهان این پروژه در حال اجرا و تقریباً تمامی مناطق کلانشهر اصفهان تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار گرفته‌اند.

او با اشاره به اینکه فیبر نوری زیربنای تحقق شهر هوشمند، دولت الکترونیک و انقلاب صنعتی چهارم است، افزود: انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها، شرکت‌های خدمات‌رسان و نهادهای مرتبط، همکاری لازم را در اجرای این پروژه ملی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *