هم افزایی میان دانشگاه و صنعت، راهکاری کارآمد برای نوآوری در صنعت آب و فاضلاب است.
معاون توسعه مدیریت، منابع انسانی و پشتیبانی شرکت مهندسی آبفای کشور، هم افزایی میان دانشگاه و صنعت را راهکاری کارآمد برای نوآوری و توسعه فناوری در بخش آب و فاضلاب دانست.
هوشنگ ملایی که روز چهارشنبه 31 اردیبهشتماه در نشست هماهنگی کارگروه راهبری مدرسه فصلی شرکتهای آب و فاضلاب منطقه مرکزی کشور سخن میگفت افزود: تأمین پایدار و استاندارد آب شرب و بهداشتی، جمعآوری، انتقال و تصفیه فاضلاب، استفاده مجدد از پساب، استفاده از فناوریهای نوین در ارائه خدمات فنی و مهندسی، توسعه مشارکتهای مردمی، بسترسازی مناسب برای سرمایهگذاری بحش خصوصی و ارتقای کیفیت وکمیت خدمات با استفاده از هوش مصنوعی از جمله مهمترین طرحهای صنعت آبفای کشور است که با کمک دانشگاه میتوان به بهترین شکل به اجرا درآورد.
وی با بیان این که هم اکنون بیش از 99 درصد جمعیت شهری و بیش از 87 درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش آب سالم و بهداشتی قرار دارند عنوان کرد: بیش از 69 میلیون نفر در شهرها و بیش از 20 میلیون نفر در روستاها از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردارند. ملایی افزود: در بخش فاضلاب نیز بیش از 55 درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند اما این رقم در روستاها زیر یک درصد است که امیدواریم با کمک دانشگاه بتوان راههای جدید جذب سرمایهگذار و ارائه خدمات مطلوب و پایدار به مردم را شناسایی و اجرا کرد.
وی برگزاری مدارس فصلی صنعت آب و فاضلاب را اقدامی در جهت توسعه همکاریهای صنعت و دانشگاه ارزیابی کرد و گفت: هدف از برگزاری مدارس فصلی، علاقهمند کردن دانشجویان تحصیلات تکمیلی به موضوع آب و فاضلاب، انتقال تجربیات گذشته و ترسیم دورنمای آینده، شناسایی استعدادهای برتر و در نهایت، آمادهسازی فراگیران برای ورود به بازار کار در شرکتهای آب و فاضلاب است.
معاون توسعه مدیریت، منابع انسانی و پشتیبانی شرکت مهندسی آبفای کشور تصریح کرد: صنعت آب و فاضلاب درصدد است با اجرای طرحهای فنی – مهندسی، فرهنگی – اجتماعی، اقتصادی، سلامت و محیط زیست، خدمات مطلوبتری به مردم ارائه دهد که نقش مراکز علمی و دانشگاهی در اجرای موفق این طرح ها بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه مدیرعامل آبفای استان اصفهان گفت: صنعت آب و فاضلاب با گسترهای از خدمات متنوع فروش و پس از فروش انشعاب، تمام جامعه را تحت پوشش قرار داده و به همین دلیل، ارتباط مؤثر و کاربردی با مراکز علمی میتواند منجر به ارائه خدمات بهتر و با کیفیتتر به مردم شود.
ناصر اکبری با بیان اینکه ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی از شاخصههای توسعهیافتگی بهشمار میرود گفت: در تلاشیم تا موانعی را که در این زمینه وجود دارد به تدریج برطرف کرده و به یک تعامل و ارتباط بهرهور بین شرکت آب و فاضلاب و دانشگاه برسیم.
وی گفت: همانقدر که موضوع آب و فاضلاب از اهمیت فوقالعادهای در جامعه برخوردار است به همان میزان نیز کار کردن در این حوزه دارای اهمیت است و جذب نخبگان علمی در این بخش میتواند مسیر ارائه خدمات پایدار را هموارتر سازد.
اضافه میشود در نشست هماهنگی کارگروه راهبری مدرسه فصلی شرکتهای آب و فاضلاب منطقه مرکزی کشور که به میزبانی آبفای استان اصفهان برگزار شد معاونان منابع انسانی و مدیران دفاتر توسعه مدیریت و تحقیقات شرکتهای آب و فاضلاب اصفهان، کاشان، یزد، مرکزی و چهارمحال و بختیاری و همچنین مدیران ارتباط با صنعت دانشگاههای مرتبط حضور داشتند. در این نشست در خصوص برگزاری تاریخ و چگونگی برگزاری مدرسه فصلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی با موضوع مدیریت دارایی و نظام نگهداری و تعمیرات در صنعت آب و فاضلاب بحث و تبادل نظر شد.
شرکتکنندگان در این نشست همچنین از شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بازدید کردند.