35درصد از بازار لوازم خانگی قاچاق است

سید محمد قیصری-ایده روز-مانع از واردات قانونی لوازم خانگی شدند،به همه ی ذینفعان ضربه زدند و امروز هم با تداوم این مسیر هم به قاچاق کمک میکنند و هم باعث کوچک شدن سهم سفره ی تولید ایرانی شده اند.

مردم هم متضرر میشوند چون پول برند خارجی را میدهند غافل از این که بخش زیادی از این کالاها فیک است و خدمات پس از فروش ندارد . احسان فدایی کارشناس حوزه لوازم خانگی در خصوص زمزمه های واردات لوازم خانگی به کشور، بیان کرد: موضوع آزادسازی واردات لوازم خانگی در کشور ما سالها است که درگیر دو مقوله خطرناک شده که یکی بحث بازیهای سیاسی و دیگری نگاههای غیر کارشناسی و پوپولیستی است. از زمانی که اقتصاد ما درگیر مناسبات سیاسی شد و اقتصاد با سیاست درگیر شد، دچار بحران شدیم. فدایی افزود: از زمان دولت احمدی نژاد ممنوعیت واردات برای یک سری از لوازم خانگی آغاز شد و در نهایت در سال ۹۷ سران قوا به دلیل مشکلات ارزی و بحث حمایت از تولیدات داخلی ممنوعیت واردات لوازم خانگی دارای مشابه داخلی را تصویب کردند و در سال ۹۸ هم که ترامپ از برجام خارج شد شرکتهای خارجی دفاتر خود را در ایران جمع کردند. در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ هم حکم حکومتی رهبر انقلاب مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهایی که برند کره ای دارند ابلاغ شد که در تقابل با بحث بلوکه شدن پولهای ایران در کره جنوبی بود. وی ادامه داد: با داغ شدن بحث ممنوعیت واردات ،رویکردی مطرح شد که باید به استقلال صنعتی و نقطه ای برسیم که وابستگی نداشته باشیم. این شعارها در فضای سیاسی جواب می داد، اما آیا در واقعیت اقتصاد امکان پذیر بود؟
فدایی توضیح داد :صنعت لوازم خانگی صنعتی است که نیاز به به روزرسانی مداوم دارد، به همین دلیل در همه جای دنیا به جز کشور چین دیگر خودشان تولیدشان را انجام نمی دهند؛ چرا که تعداد قطعات بسیار زیاد است ،صرفه اقتصادی ندارد و حتما باید به سمت مونتاژ بروند و بخش زیادی از قطعات را به تناسب وارد کنند. این مورد حتی برای کشورهایی مانند کره جنوبی که صاحب تکنولوژی در این زمینه هستند نیز صدق می کند. به گفته فدایی، در صنعتی که عملا درگیر واردات است نمی توانید بگویید که ما در این صنعت می خواهیم به استقلال صنعتی برسیم و اصلا چنین چیزی تعریف ندارد. فدایی توضیح داد: در بحث های ممنوعیت واردات ،بدون در نظر گرفتن زیر ساخت ها، ظرفیتها و توان لازم این شعار مطرح شد و بیشتر تقابلی ارزشی بود تا یک نگاه اقتصادی و کارشناسی ،همان موقع با این موضوع مخالف بودیم و گفتیم تا زمانی که زیر ساخت ها آماده، ظرفیتها تکمیل و نیازها رفع نشده نباید این کار را انجام داد. از همه مهمتر در کشوری که اراده و خواست واقعی و توان برای مقابله با قاچاق وجود ندارد، هنگامی که جلوی واردات قانونی هدفمند و با تعرفه گرفته می شود، عملا به فضای قاچاق کمک می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *