ایجاد منطقه آزاد گردشگری یزد 

گامی بلند در توسعه صنعت گردشگری استان

الهه بهمن آبادی-یزد | استاندار یزد در نود و ششمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که به میزبانی گروه تعاونی پیشگامان برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌های فراوان استان یزد در حوزه گردشگری به لحاظ کمی و کیفی گفت: ایجاد «منطقه آزاد گردشگری» در یزد گامی بلند در راستای توسعه و رونق صنعت گردشگری در استان خواهد بود.

محمدرضا بابایی با بیان اینکه سفر به استان‌ها و دیدار با صاحبان صنعت، تجارت و کشاورزی موجب اخذ تصمیمات واقعی‌تر می‌شود افزود : در حال حاضر ۳۶۰۰ واحد صنعتی استان یزد با کمتر از ظرفیت فعالیت می‌کنند که امیدواریم با تغییر سیاست های بانک مرکزی دغدغه‌های این حوزه مرتفع شود.
وی به ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها و نیروی انسانی فعال و با اراده استان یزد اشاره و افزود : در صورت حمایت‌های ملی و تامین منابع مالی قطعا شاهد بهترین اتفاقات و بالاترین عملکردها در حوزه صنعت معدن و کشاورزی این استان خواهیم بود. بابایی با تاکید بر ضرورت تامین منابع آبی پایدار برای استان یزد یادآور شد: بر اساس اظهارات شهید صدوقی در مجلس خبرگان و نیز فرمایشات مقام معظم رهبری در سفر سال ۱۳۸۶ به استان، یزدی‌ها با کمترین منابع آبی قادر به آبادانی و توسعه منطقه و حتی کشور خواهند بود. وی گفت : انتظار می‌رود ظرفیت‌های نمایندگان کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از تولید و صنعت و کشاورزی استان یزد قرار گیرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های استان یزد در حوزه گردشگری به لحاظ کیفیت و کمیت گفت: بیش از ۶ هزار آثار باستانی شامل ۲ هزار اثر ثبت شده ملی و ۵ اثر ثبت شده جهانی از جمله این ظرفیت‌ها هستند که سیاستگذاری‌ صحیح باعث پیشرفت این صنعت خواهد شد. وی همچنین گفت : با وجود مشکلات از جمله کم‌آبی در حدود ۸ محصول جزو ۵ استان برتر کشور هستیم. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان با بیان این که یکی از مشکلات کشور ناترازی انرژی است گفت : اگر در این زمینه سرمایه‌گذاری مستقل از مصرف‌کننده‌اش باشد به مشکل خواهیم خورد چون در پیک تورمی هستیم دکتر محمدرضا رضائی‌نژاد افزود: بهترین راهکار این است که کارآفرینان که استفاده کننده هستند به عنوان محوریت سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی و آب باشند و مردم نیز به عنوان سرمایه‌گذار وارد شوند. وی تاکید کرد: اقتصاد تورمی باعث شده کارآفرینان ما دارایی و انباشت سرمایه داشته باشند اما با مشکل نقدینگی مواجه باشند. رضائی‌نژاد افزود: مدلی که ما ارائه دادیم می‌تواند مردم و کارآفرینان را به صورت عملیاتی کنار هم قرار دهد ما این مدل را اجرا کردیم که خروجی داشته و امیدواریم حمایت شود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این نشست گفت: ما در کشور دچار ناترازی مرکب در حکمرانی هستیم و یکی از ویژگی‌های این نوع ناترازی تسری‌پذیری آن است. سید شمس‌الدین حسینی افزود: از استاندار محترم می‌خواهیم که از ظرفیت قانون تامین مالی و زیرساخت‌ها استفاده کنند چون در آنجا سعی کردیم مهندسی مالی را در کشور به عنوان یک ابزار تقویت کنیم. وی خاطر نشان ساخت : در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به طور کلی جهت‌گیری و سیاست کلی این است که تعدد نرخ‌های ارز کاهش پیدا کند و تنوع کالاهای برخوردار از این ارزهای رانتی و فاصله نرخ‌های ارز به حداقل برسد. رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مجلس در این نشست با اشاره به درخواست ایجاد منطقه آزاد گردشگری در استان یزد قول پیگیری این مورد را داد و افزود: در این باره حداقل سه قانون کلیدی حمایت از بافت‌های تاریخی، حمایت از هنرمندان و صنایع دستی و حمایت از بازسازی بافت‌های فرسوده را در مجلس به تصویب رسانده‌ایم.
جعفر قادری افزود: در قانون تامین مالی نیز موضوع مولدسازی با کمک شهرداری‌ها و بخش غیردولتی را آورده‌ایم که ظرفیت‌های بسیار خوبی است و اگر از آن استفاده شود می‌توانید نوسازی سریع و گسترده در سطح شهرها و مناطق داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *