تلاش برای افتتاح کتابخانه مرکزی اراکدر شهریور ماه سالجاری
آرش عبدی-مرکزی | استاندار مرکزی در نشست شورای فنی استان گفت: تلاش داریم تا کتابخانه مرکزی اراک به عنوان یکی از ابرطرحهای فرهنگی کشور تا هفته دولت به بهرهبرداری برسد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان مرکزی، نشست شورای فنی استان مرکزی با حضور مهدی زندیه وکیلی، استاندار؛ نوربخش عسگری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی؛ قدرت الله ابک، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری؛ علیرضا عزیزی، سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان؛ علی گودرزی زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی و جمعی از مدیران ارشد استان در محل پروژه کتابخانه مرکزی شهر اراک برگزار شد.
مهدی زندیهوکیلی، استاندار مرکزی ضمن بازدید از بخشهای مختلف پروژه گفت: کتابخانه مرکزی اراک به عنوان یکی از ابر طرحهای فرهنگی کشور از نظر فنی مشخصات مطلوبی دارد و تلاش داریم تا هفته دولت به بهرهبرداری برسد.استاندار مرکزی درباره وضعیت ساخت و ساز این طرح تاکید کرد: معاون هماهنگی امور عمرانی تا هفته آینده مسئله انشعابات برق، گاز و فاضلاب کتابخانه مرکزی اراک را حل خواهد کرد و بهتر است دیواری مابین محوطه کتابخانه با پارک مجاور نباشد تا دسترسی به کتابخانه با هدف جذب عموم به مطالعه فراهم شود.
علیرضا عزیزی، سرپرست ادارهکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: کتابخانه مرکزی اراک یکی از مهمترین پروژههای فرهنگی استان مرکزی است که از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و با هدف ارتقای سطح آگاهی و فرهنگی مردم منطقه طراحی شده است.
عزیزی افزود: این پروژه دارای مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع و زیربنای ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع است که در هفت طبقه اجرا میشود. طبقات پروژه شامل دو طبقه زیرزمینی برای پارکینگ و پنج طبقه با کاربریهای متنوع مانند اداری، آموزشی، فرهنگی و خدماتی است. در این ساختمان یک آمفیتئاتر با ظرفیت تقریبی ۲۵۰ نفر نیز طراحی شده که امکانات قابل توجهی را برای برگزاری رویدادهای فرهنگی فراهم میکند.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی اظهار کرد: اهم کارهایی مانند رنگآمیزی داخلی، نصب سیستمهای امنیتی، خرید و نصب دربهای سرویس داخلی، تکمیل سقفهای کاذب، ایجاد اتاقک نگهبان، تکمیل سیستمهای برق و شبکه باقی مانده است که این موارد نیز تکمیل خواهد شد.
علی گودرزی زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه این مجموعه عظیم، به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی جهان اسلام نیز مطرح شده اظهار داشت: این کتابخانه در فضایی کم نظیر و با امکانات مدرن طراحی شده و هدف از راهاندازی این کتابخانه، ارائه خدمات متنوعی از جمله برنامههای کتابخوانی، فعالیتهای هنری و فرهنگی، نشستهای اجتماعی و همچنین حمایت از کسبوکارهای نوپا در حوزههای فرهنگی و آموزشی است.
گودرزی زاده افزود: با بهرهبرداری از این کتابخانه فصل تازهای در مطالعه، ارتقاء فرهنگ کتابخوانی و توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در استان مرکزی و کشور گشوده می شود و این پروژه نه تنها برای مردم اراک و استان مرکزی، بلکه برای همه علاقهمندان به فرهنگ و علم در سراسر کشور، فرصتهای ویژهای فراهم خواهد کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی تصریح کرد: با بهرهبرداری از کتابخانه مرکزی اراک، استان مرکزی شاهد تحولی بزرگ در حوزه فرهنگی خواهد بود و این پروژه نه تنها بهعنوان بزرگترین کتابخانه عمومی کشور، بلکه بهعنوان الگویی برای توسعه زیرساختهای فرهنگی در سطح ملی مطرح خواهد شد جایی که دانش، فرهنگ، هنر و کسبوکارهای فرهنگی در کنار یکدیگر به شکوفایی می رسد.
وی بیان کرد: این کتابخانه شامل بخشهای متنوعی از جمله مخزن کتاب، سالنهای مطالعه، بخش نابینایان، بخش نسخ خطی، سالن جلسات، سالن اجتماعات، کافه مشاوره، رستوران، بخش کودک، نمایشگاه، کارگاههای آموزشی و بخش استانشناسی است.گفتنی است در این نشست تخصصی مسایل و مشکلات پروژه با حضور مسئولان ارشد استان، پیمانکار و ناظر پروژه و مدیران شهرداری و ادارات خدمات رسان برگزار و مصوب شد در اسرع وقت این پروژه عظیم فرهنگی در مدار خدمت رسانی به مردم قرار گیرد.