تامین 60تا 70درصد هزینه های شهرداری ها ودهیاری های استان یزد ازمحل مالیات بر ارزش افزوده

الهه بهمن آبادی-یزد | مدیر کل امور مالیاتی استان یزد در نشست خبری که به مناسبت هفته فرهنگ سازی مالیاتی برگزار شد گفت : ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان از محل مالیات بر ارزش افزوده تأمین می‌شود.

رضا نجف زاده افزود :سال گذشته بالغ بر 5/3 همت عوارض بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و امور عشایری توزیع شده است.
وی همچنین از شناسایی و صدور برگه تشخیص حدود ۳۸۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در سه سال اخیر خبر داد وخاطر نشان ساخت : از این میزان، حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته وصول شده است. نجف‌زاده با اشاره به اقدامات واحد پولشویی و مبارزه با فرار مالیاتی، اظهار داشت: برخی از متخلفان شناسایی شده شامل بازرگانان، فعالان صنعت فولاد، ضایعات و حتی اتباع خارجی بودند که با همکاری دادستانی و دستگاه قضایی مورد پیگیری قرار گرفتند. وی از پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی استان برای سال ۱۴۰۳ که معادل ۲۵ همت بوده خبر داد که با تحقق 8/24 همت، 1/99درصد از اهداف تعیین‌شده محقق شده است. وی یاد آور شد :در سال گذشته، حدود ۶۷ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات مؤدیان تأمین شده و بیش از ۵۰ درصد از کل بودجه عمومی و عمرانی نیز از همین محل تأمین گردیده است. مدیرکل مالیاتی استان یزد به نقش سامانه مودیان در شفاف‌سازی مالیات بر ارزش‌افزوده اشاره کرد و گفت: این سامانه برای نظم بخشیدن به کسب‌وکارها طراحی شده و فروشندگان موظف‌اند فاکتورهای الکترونیکی صادر کنند. وی افزود: ۷۰ درصد مودیان استان یزد از این سامانه استفاده می‌کنند که بالاتر از میانگین کشوری است و درگذشته، برخی مودیان فاکتورهای جعلی صادر می‌کردند، مانند موردی که در یک استان ۳۰۰۰ میلیارد تومان فاکتور صوری شناسایی و به مراجع قضایی ارجاع شد. وی تأکید کرد: طبق قانون، تا پایان سال ۱۴۰۴ تمام کسب‌وکارها باید به این سامانه متصل شوند تا زنجیره شفافیت مالیاتی تکمیل شود چراکه این سیستم مشابه قانون مالیات بر ارزش افزوده در دهه ۷۰، نقش مهمی در کاهش فرار مالیاتی خواهد داشت. مدیرکل مالیاتی استان یزد گفت: سازمان امور مالیاتی با هوشمندسازی، فرهنگسازی و اقدامات نظارتی مصمم است تا فرار مالیاتی را به حداقل برساند. نجف زاده همچنین به اقدامات انجام شده طرح نشان دارکردن مالیات برای افزایش شفافیت درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات‌ها اشاره کرد و گفت که در حال پیگیری هستیم تا در هر شهرستان، حداقل یک پروژه شاخص از محل مالیات‌ها و عوارض پرداختی مؤدیان همان منطقه اجرا و افتتاح شود تا مردم به صورت ملموس تأثیر مالیات‌های خود را در پیشرفت و توسعه شهرشان مشاهده کنند. وی تاکید کرد :درهمین راستا ۲۷ طرح با تخصیص ۲۰۷ میلیارد تومان از محل درآمدهای مالیاتی در استان نشان‌دار و تعریف شده که با جدیت پیگیر بهره برداری از آنها هستیم. وی سهم مالیات وصول شده بخش سلامت توسط اداره کل امور مالیاتی استان در سال گذشته را با رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال قبل از آن، بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: سهم ورزش استان با رشد هشت درصد افزون بر ۱۲۰ میلیارد تومان بوده و در بخش کتابخانه‌های عمومی و بخش عشایری استان نیز به ترتیب دو و یک میلیارد تومان مالیات تخصیص یافته است. مدیر کل امور مالیاتی استان یزد با بیان این که سهم عمده‌ای از مالیات‌های وصولی یزد به عنوان یک استان صنعتی و معدنی از این بخش و به طور ویژه از صنایع و معادن بزرگ استان تامین می‌شود، افزود: ۱۰ درصد مالیات‌های مستقیم در استان مربوط به حقوق بگیران است و تنها ۶ تا ۷ درصد درآمدهای مالیاتی استان مربوط به اصناف با جمعیت حدود ۱۰۰ هزار مودی شغلی است. وی متذکر شد: نظر به ناترازی انرژی و مشکلات بخش صنعت استان در حوزه تولید، تلاش شده تا سهم مالیاتی استان یزد به عنوان یک استان صنعتی در سال جاری همانند سال گذشته، رشد قابل توجهی نداشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *