تیم قلعهنویی دومین تیم هجومی آسیا
محمود رضایی ایده روز | ایران نسبت به دور قبلی مقدماتی جام جهانی فقط یک گل و 5 شوت بیشتری زده که در ازای این عملکرد، از مجموعِ 3 دوره قبلی این تورنمنت، بیشتر گل خورده است.
ایران در 3 بازی ابتدایی این مرحله، فقط 2 گل زده بود تا جزو ضعیفترین تیمهای مسابقات از حیث گلزنی قرار بگیرد.
تیم قلعهنویی اما از بازی با قطر به یک باره دگرگون شده و در سه دیدار اخیر، 10 گل زده است. حالا تیم ملی با زدن 12 گل، دومین خط حمله برتر آسیا را به نام خود کرده است.
البته آمار ایران در دور گذشته هم خیلی مشابه این سری بود. تیمِ دراگان اسکوچیچ هم 5 تا از 6 بازی ابتداییاش را برده بود و بدون باخت، با 16 امتیاز شانس اول صعود به جام جهانی بود.
از لحاظ گل زده هم تیم قلعهنویی فقط یک گل بیشتر از تیم اسکوچیچ زده است. ایران در دوره قبلی، یک گل در دور رفت و 3 گل در دور برگشت به سوریه زد بود، در قطر 3 گل به تیم ملی عراق زده بود، در خانه امارات یک گل به این تیم زد، لبنان را 2 بر یک شکست داد و تنها مساویاش هم مقابل کرهجنوبی با رد و بدل شدن 2 گل همراه بود. دیدارهایی که مجموعا 11 گل، برای تیم اسکوچیچ به همراه داشت.
ایران در 6 مسابقه این جام برای رسیدن به جام جهانی 2026، مجموعا 5 شوت بیشتر از دوره قبلی زده است. تیم ملی برای در 6 بازی ابتدایی دوره قبلی، 78 شوت زده بود و حالا با زدن 83 شوت، یک گل بیشتر از دوره گذشته زده است.
از لحاظ مالکیت توپ هم دو تیم، شرایط مشابهی داشتهاند و مالکیت توپ ایران مشابه تیمِ 2022، متوسط 55 درصد را دارد. آمارهایی که نشان میدهد برخلاف
ادعای قلعهنویی، تیم ملی نسبت به قبل خیلی هم هجومیتر نشده و آمارها کاملا نزدیک به هم است.
با این تفاوت که تیم ملی از مجموعِ شش بازی ابتدایی 3 دوره قبلی، بیشتر گل خورده است. ایران در 6 مسابقه ابتدایی 2022 و 2014 دو گل و تا دیدار پایانی 2018 گلی نخورده بود. حالا اما در همین 6 بازی، 5 بار دروازهاش باز شده است تا به نظر برسد بیشتر از تهاجمی شدن تیم ملی، تیم قلعهنویی راه دفاع کردن را فراموش کرده است. این آمار شاید کمکی به کادر تیم ملی بکند که در هفته های گذشته مورد انتقاد بسیاری از فوتبال دوستان و بخصوص رسانه ملی بوده است و شاید بتوان گفت که یک سپر دفاعی خو برای کادر فنی تیم ملی باشد .