مدیرکل صنعت و معدن و تجارت استان کهگیلویه وبویراحمد :
هدفگذاری ۶۰ میلیون دلاری صادرات در استان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمددر نشست با خبرنگاران به تعهد صادراتی کهگیلویه و بویراحمدپرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۳ تعهد ۶۰ میلیون دلاری صادرات محصولات این استان پیشبینی شده است.
مدیرکل صنعت و معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در ابتدای این مراسم با بیان اینکه ۴۰ درصد تجارت کشور در حوزه صمت است گفت: این بخش در حوزه توسعه صنعتی، معدنی و معیشت مردم نقش دارد، در برنامه هفتم توسعه، سه عدد برای حوزههای صنعت و تجارت و معدن در بخش خارجی و در بخش صنعت ۸ درصد پیشبینی شده است.
امیر تیمور موسویان با توضیح اینکه به دنبال سهم بیشتری از حوزه صنعت در استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم گفت: تعهد ۲۴ درصدی ما در برنامه هفتم توسعه نسبت به سال ۱۴۰۲ به عدد ۳۰ میلیون دلار صادرات بود و در سال ۱۴۰۳ حدود ۶۰ ملیون دلار و حدود ۱۰۰ درصد رسیدیم.
وی اظهار داشت: سهمیه تقاضای تسهیلات سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی استان ۱۵ هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که به دلیل وجود ناترازی بین تقاضای صنعتگران و منابع بانکی تنها ۱۷ درصد میزان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ جذب شد.
موسویان یکی از دلایل عدم تخصیص تقاضای تسهیلات بانکی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی را نداشتن توان مالی بانکهای استان دانست و بیان کرد: انتقال منابع مالی واحدهای صنعتی و تولیدی استان به بانکها نقش مهمی در رفع ناترازی تسهیلات دارد.
وی با بیان اینکه رسانهها میتوانند با یادآوری و مطالبه مشکلات سبب توسعه در کهگیلویه و بویراحمد شوند افزود: ما از نگاه مطالبهگرانه رسانهها استقبال میکنیم و افتخار داریم در کنار مردم و رسانه سبب رشد این استان شویم، استان ما استان یک درصدیها است، جمعیت در یک میزان یک درصدی، بهرهمندی ما در کشور یک درصد است، استانی ما در حوزههای مختلف صنعتی و معدنی با وجود عقبماندگی تاریخی وضعیت مطلوب است، بسیاری از شرکتها، هلدینیگها، ایدرو و ایمیدرو این نهادها میتوانند در زیرساخت و صنایع پایه سبب توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد شوند.
موسویان با اشاره به اینکه سند توسعه چهار ساله کهگیلویه و بویراحمد بسته شده است ادامه داد: در این زمینه و حوزه سند از نظرات استقبال کرده و با نگاه صنعتی و جغرافیایی این سند بسته شده است، برای هر منطقه به میزان آب، صنعت و ذخیره معادن و پتانسیل تخمینی بالغ ۵۸ طرح پیشنهادی صنعتی دنبال شده و به استاندار این استان ارائه این سند میشود تا سرمایهگذار نسبت به ظرفیتهای این استان شناخت و ورود داشته باشند.
وی افزود: تسهیل فضای کسب و کار از موضوعات مدنظر ما بوده و از ظرفیتهای قانونی استفاده میشود و در ستاد تسهیلات بازار، کارگروه ستاد بازار، شوراهای مربوطه تصمیم سازی انجام شده تا سبب رشد و واحدهای تولیدی کمک به رونق و توسعه شود.
مدیرکل صنعت و معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: بالغ بر ۴۲ هزار واحد صنفی در استان وجود داشته و در حال فعالیت هستند، در سامانه ملی مجوزهایی برای جواز تاسیس و کسب وجود دارد و افراد میتوانند ثبتنام و متقاضی سرمایهگذاری باشند.